hypokondri ditt namn är moritz

Jag är rädd för svininfluensan, jag står inte ut med tanken på en pandemi utan bot.
varför börjar man inte vaccinera, när man vet att influensan lurar runt hörnet?kan ingen ta mig ur denna virala kunskapsdimma, helst med en vacciationsspruta i handen.
på mitt jobb kommer det säkert att vara som att gå omkring i någons nysning, och eftersom folk är idioter så kommer de gå omkring på gatorna och i kollektivtrafiken och hosta och snora och vara smittspridare. baaaaaaaah, jag står inte ut!

jag är lite rädd för vinterkräksjuka också, och när folk har den går dom också runt i folkmassor och delar med sig.en gång har jag sett en människa kräkas inne på coop forum mitt i vinterkräksjuketider.
från och med nu så kommer ag att vara mycket skeptisk till minsta lilla nysnig och duscha i handsprit  ungefär 12 gånger dagligen.

Bränn behån!

jag läste en serie av malin biller idag, den var lite puttrig småseg, alla skämt kändes lite gamla men det var rätt kul, det handlade om att vara KVINNLIG serietecknare, och hur hon tacklar det...
just det att vara kvinnlig verkar hela tiden vara det man inte ska vara, det som är onormalt, det som stör, och det stör fan mig. det är ingen som frågar zlatan hur det är att vara manlig fotbollsstjärna eller hur det är för bono att vara manlig superstjärna.jag vet inte hur man kommer vidare, hur man gör skillnad. jag tror man ska börja med barnen. jag vet ju att det fortfarande är så att pojkar bedöms mer efter deras egenskaper och flickor efter deras utseende. det är vår förbannade plikt och skyldighet att ändra på det, att hjälpa våra barnn att få en annan bild av hur det är att vara människa, vi är så mycket mer än vårt kön, eller hur?

så se till att börja nu då!

min son är äntligen av med sitt lårhöga gips, det var onekligen en nära döden upplevelse att se en gammal skruttig sköterska närma sig sitt barns ben med en vinkelslip, men det gick alldeles prima och nu staplar han runt. han börjar väl gå som vanligt rätt snart hoppas jag.

harry p och de medelålders damerna

det är inte titeln på nästa film, men visst vore den skrämmande. lite halvängsliga damer, med handväska och osunda odd molly-drömmar. jag undrar när man blir medelålders. grannen y hävdar att vi är där nu, och i så fall kanske jag ( då blir jag 72, men hon blir ju bara ynka 64) medelåldern måste väl vara mitt i livet. i nån slgs obehagligt blaskig tarafas, brrr verkar skitläskigt, dit vill jag inte alls. linneshabrak, rödvin, kulturresor och en lättansträngd min för att inte se för rynklig ut även i motljus. jag tror att medelåldern börjar vid 40- 43 ungefär... 

Det var jätteroligt att gå på bio, dock gick våra ta ett glas-planer åt skogen, filmen var nämligen nästan tre timmar lång, hello träsmak!  varför gör man en så lång film, konstigt. vilken elvaåring uppfödd med zappning orkar med det?, det är ju inga reklampauser heller.  Nu är ju inte jag elva år, inte ens mentalt men filmen är från elva år. Jag måste läsa om harry potter böckerna, det ska nog bli mitt läsa på jobbet- projekt.

Min bästa bild

Fru moritz med son i göteborg, världens brantaste trappa!

lördag

idag är det som bekant lördag, jag har varit på marknad med barnen i metropolen Röstånga. det  var djurmarknad, och så här efteråt så undrar jag  vem i helvete köper en hundvalp på ett släp på en leråker? okej marsvin, höns och kaniner, men hundar och hästar. jag fattar inte, okej på emil i lönnebergas tid men nu? Very strange,  min dotter ville köpa varenda djur där fanns, jag ville inte köpa något, stor dramatik och tårflöden... efter vårt ganska misslyckade besök åkte vi till stockamöllan och fikade, det var i allafall trevligt.

Men nöjena är inte slut för idag, för jag ska gå på bio och på krogen idag, jippiekajej! Jag och min granne Y ska se harry potter, det ska bli jätteroligt.

Min sons nya sovplats fungerar ypperligt, han sover som en liten gris i stt nya rum, det behövs bara lite mer fixande därinne sen är det prima. han är iofs nöjd redan nu. tvååringar är inte kända för sitt sinne för estetilk eller hur?

jag har ännu ett boktips, upphajpade hypnositören av lars kepler är lika bra som det sägs, fast personligen tycker jag att det är larvigt att skriva under pseudonym. jag antar att det är nån lite halvkänd poet som står bakom, men orkar inte spekulera i vem.

ciao!

Gammal skåpmat från min nedlagda blogg

Här kommer gamla inlägg från min useless pieceofshit blogg som inte hade några bilder....
allt är i fel ordning eller det gamla är iallafall länst ner, det här med ordning är inte min starka sida.
hör och häpna by the way, min son sover i stt nya rum SJÄLV, och jag ska sova utan honom , det är andra gången på lite över två år...

nu flyttar jag

http://frumoritz.blogg.se/ är min nya adress och blogg, må vaa att jag är helt bakom som skaffar blogg nu, men jag ska iallafall ha en med bilder. vi ses

Skrivet av Christina 23 juli 2009 klockan 22:57


Min mobil är död

och i morse tog min bror sitt pick och pack och stack, båda sakerna känns tråkigt, i synnerhet att broren har åkt. vi träffas så sällan och det är så jäkla långt till lappland. det var iallafall ett jätteroligt besök av bror med familj, vi åkte hit och dit i skåne , gick ut och åt flera gånger och ungarna fick bada i havet. Vi spelade kort också, mucho roligt, det vill jag göra oftare.  Dessutom började broren på mitt hundstaket runt tomten, och min fantastiska granne ska fortsätta.

Apropå grannar så har jag grannar som ALDRIG har kläder, det fikas i bara behå, det klipps gräs, det rensas ogräs, helt ärligt när iq:n understiger ens bmi verkar det onekligen hända något med människors självbild. för allas trevnad skyl er gott folk skyl er. jag vill inte se era bristningar, ärr och ert späck, please bara låt bli!

och slutligen ett boktipps, norskan unni lindell har skrivit en ny deckare, den heter mörkermannen, om ni bara ska läsa en bok i sommar välj gärna den.

Skrivet av Christina 23 juli 2009 klockan 19:58


brutna ben och vaxproppar

Ni ser ju själva hur chic tillvaron är här i byhåla. min son klämde sitt ben i måndags, det blev illfärd till lunds lasarett och han fick komma hem med lårhögt gips, hans väna mor fick äntligen tid hos vårdcentralen, skölj skölj med stora sprutan ut kom äckliga vaxproppen men jag hör fan inte ett dugg bättre. Och ja jag ska gå dit igen men jag orkar bara inte just nu.

 dessutom måste jag städa vårt råtthål till hus för min bror med familj är på väg, med husvagn och hund sisådär en 120 mil. det är syskonkärlek!

jag har också hunnit med att läsa en uppmärksammad men urdålig bok, redan under de första tio sidorna får man veta allt om huvudpersonens hemoroider samt hur hon brukar använda slidsekter som parfym. detta litterära missfoster heter våtmarker, läs inte den!

och thats it,, mer händer det inte här, det är varmt som tusan och min man är helt slut, men innnan all ork tog alldeles slut så putsade han nästan alla våra fönster, så nu ser vi bra ut... Ha ha ha

Thats it for today!

Skrivet av Christina 16 juli 2009 klockan 19:17


jaha

etapp ett av min semester är slut och det suger. jag vuill vara hemma och fixa med barnens rum, hänga med maken och naboerna men icke, jag ska arbeta i mitt anletes svett, och så klart gå tillbaka till värdelösa vårdcentralen. nu MÅSTE dom göra vid mitt öra. rapport inklusive alla äckliga detaljer kommer. over and out

Skrivet av Christina 12 juli 2009 klockan 20:22


Så här var det

Jag och familjen har varit på familjevecka med NHR, det var helt FANTASTISKT!, vi har åkt trampbåt och flotte, och badat och badat och badat lite till och ridit på hästar, och varot på djurpark och spelat biljard och grillat och  och och, haft alldeles fullsmockat schema. det var så väldans trevligt, supergod mat och alla är helnöjda.

hunden var utackorderad till svårmor och både hon och han överlevde det, och satan i gatan vilken gnällig och dryg tant hon här. jag vill aldrig nånsin bli som hon faktiskt. det måste vara oändligt tråkigt att alltid uppleva glaset som halvtomt.

Mitt eget glas är oftast halvfullt, och något som är helfullt av vax är mitt jävla öra, för några veckor sedan var jag t.o.m på vårdcentralen, men där var dom lite grann som jesus och tyckte att jag som nånslags pseudo-lazarus skulle ta min bår och gå, det hjälpte inte alla kan jag ju berätta. jag ska ta en sista tur med revaxör idag och om det inte funkar nu heller så ska jag kedja fast mig på jourcentralen i morgon.

Jo jag vet att min blogg är förbluffande bildfattig, det funkar av nån anledning inte att ladda upp bilder, jag kanske ska flytta bloggen till passagen?!

tjingeling!

Skrivet av Christina 11 juli 2009 klockan 17:25


SEMESTER!

Äntligen är jag leeeeeeeeeedig, det ska bli sjukt skönt. vi ska åka på läger i nhrs regi, jag tror det ska bli roligt. vi ska bada, segla och kanske rida lite. skönt med en paus från vardag, jobb och stress.  och roligt att träffa andra familjer i samma situation.

jag gillar mitt jobb lika mycket som laestadianer gillar gardiner så det här blir bra. jag vet egentligen inte varför jag ogillar mitt jobb så mycket, det är väl inte tillräckligt utmanande, dessutom är det så förbannat strukturerat att jag blir galen. en av de första dagarna presenterades jag för en lång lista som vi ska nyttja oss av, en av reglerna är skicka mjölken  motsols, det finns också en slags klocka man kan pingla med när barnen ska städa... och nej jag jobbar också på tvåtusentalet, jag går inte in i tidskapseln på morgonen...

nu ska jag tvinga min dotter att fixa lite på sitt rum så att hon kanske kan flytta in på nya rummet, jag kanske måste låna hem den där plingklockan...

Skrivet av Christina 3 juli 2009 klockan 18:20


jävla skitväder

Sommar suger, sommarväder likaså. vem längtar efter fästingar, soleksem och giftalger?

Jag vill ha höst eller riktig vinter, dvs ingen skånsk skräpvinter. jag äringen somrig person, somriga personer vill ha lätta luftiga klänningar, korallfärgaed saker och sandaletter. jag vill ha jacka, halsduk och travar med böcker att läsa. Men jag får tydligen stå ut med soleksem, mördarsniglar och annant sommarskit.

och min storslagna plan om daglig uppdatering av min blogg har liksom inte blivit av, jag måste ju kortisonasmörja hela mig, åka land och rike runt i vår nya sossekontainer v70-n och gå regelbundet till tandläkaren. det var verkligen inte såhär jag hade tänkt mig att det skulle vara att vara vuxen.

Ska inte gnälla , med risk för att låta som köttclownsreklam så har livet sina ljusa stunder. varenda dag lär sig min son minst ett nytt ord, dagens två  ord var YLVA och Micke. det tog så lång tid att få den däringa sonen, jag trodde jag skulle bli GALEN av barnlöshet, men till sist så gick det, och jag är för evigt tacksam att ivfbehandlingar finns.

over and out

Skrivet av Christina 29 juni 2009 klockan 19:37


Lika cool som en ryggslutstribaltatuering

Ja ja ja, jag vet jag är flera år efter min tid... Att börja blogga nu, whats wrong with me! Och vad är det för storslaget och fantastiskt jag vill basunera ut över världen? Hur lla jag trivs på mitt jobb, hur det var att göra ivf eller hur det är att vara fru till en neurologiskt handikappad/ funktionshindrad man fastän vi faktiskt är ( precis som karlsson på taket ) i våra bästa år? De som har sett mig i bikini kan dessutom se andra likheter mellan mig och den gode karlsson, och nej tyvärr jag har ingen propeller på ryggen

Jag kommer säkert på något smart och kul att skriva om, ordkarghet är inte mitt mest framträdande drag.


Skrivet av Christina 25 juni 2009 klockan 20:28 
RSS 

välkommen till min nya blogg

gos datura catala och fru moritz
Fuck metrobloggen, här funkar det ju med bilder, vilket rimligtvis ökar folks läslusta med 1000%

RSS 2.0